Google Blogoscoped

Forum

All Google Services REALLY Slow Today...

mbegin [PersonRank 10]

Thursday, March 19, 2009
12 years ago9,338 views

Is anyone else having problems with Google websites? I'm in the US, and all Google Services are really slow and quirky... Google.com, Gmail, Google Apps for your domain, even YouTube... It seems like everything running off a Google server is slow today! Other non-Google related websites are just fine.

The Apps Status Dashboard loads super slow too, but says everything is okay...

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

Here's an example of what's happening... After hitting "Refresh" several times, things eventually load, but very very slowly...


img25.imageshack.us/img25/1117 ...



I can't get the GoogleOS blog to load at all...

KMB [PersonRank 7]

12 years ago #

Have you done a traceroute? What does it says?

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

I called my ISP because this has been a problem for over 2 hours now and I wanted to know if it was on their end or Google's... My ISP said it's on Google's end and that "Google is having a problem with their servers".

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

>> Have you done a traceroute? What does it says?

Yes, the first 5 hops are through my local ISP and are fine, then from 6 on: "Request timed out" down the line...

KMB [PersonRank 7]

12 years ago #

Doesn't say anything. Paste the trace.

jimmy@gmi.com [PersonRank 1]

12 years ago #

Yeah we've been hosed here in Seattle since we got in this morning. Intermeittant pluses of connection have happened but something is seriously wrong in googleville.

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:Documents and SettingsUser>tracert google.com

Tracing route to google.com [74.125.45.100]
over a maximum of 30 hops:

   1 1 ms * <1 ms 192.168.1.1
   2 4 ms 4 ms 9 ms 64.xxx.xxx.xxx
   3 60 ms 42 ms 42 ms blah-blah-blah.integra.net [209.xxx.xxx.xxx]
   4 42 ms 42 ms 42 ms blah-blah-blah.integra.net [209.xxx.xxx.xxx]

   5 41 ms 42 ms 41 ms blah-blah-blah.integra.net [209.xxx.xxx.xxx]

   6 * * * Request timed out.
   7 * * * Request timed out.
   8 * * * Request timed out.
   9 * * * Request timed out.
   10 * * * Request timed out.
   11 * * * Request timed out.
   12 * * * Request timed out.
   13 * * * Request timed out.
   14 * * * Request timed out.
   15 * * * Request timed out.
   16 * * * Request timed out.
   17 * * * Request timed out.
   18 * * * Request timed out.
   19 * * * Request timed out.
   20 * * * Request timed out.
   21 * * * Request timed out.
   22 * * * Request timed out.
   23 * * * Request timed out.
   24 * * * Request timed out.
   25 * * * Request timed out.
   26 * * * Request timed out.
   27 * * * Request timed out.
   28 * * * Request timed out.
   29 * * * Request timed out.
   30 * * * Request timed out.

Trace complete.

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

>> Yeah we've been hosed here in Seattle since we got in this morning. Intermeittant pluses of connection have happened but something is seriously wrong in googleville.

Thank you for the confirmation! I hope Google gets this figured out soon... I've never seen an outage like this... ALL Google services!!

And it sucks...we just recently switched everyone over to Google Apps for our domain :(

KMB [PersonRank 7]

12 years ago #

No problem at all with Google. It seems to be your internet provider peering integra.net that has problems, not google. Don't know why you censored the traces IP for integra.

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

[put at-character here]jimmy[put at-character here]gmi.com
What ISP are you using?

jimmy@gmi.com [PersonRank 1]

12 years ago #

My sysadmin says we use Integra.....

GJK [PersonRank 1]

12 years ago #

Im having extreme trouble with google also. news wont even load, most of my searhes are timing out. guess its time to switch to yahoo. *tear*

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

[put at-character here]GJK
What ISP are you using?

GJK [PersonRank 1]

12 years ago #

Bresnan Online, I live in Missoula, MT

GJK [PersonRank 1]

12 years ago #

Ugh, now I can't even get to the homepage at google. I'm pretty sure its not my ISP since all my other sites are loading just fine. Something is seriously wrong in googleville. I wish they would at least acknowledge that something is up.

mbegin [PersonRank 10]

12 years ago #

I called our ISP again, and this time they've acknowledged a problem and said they're working on it and gave me a ticket #.

It's odd, but nothing else is effected...just Google services...

This thread is locked as it's old... but you can create a new thread in the forum. 

Forum home

Advertisement

 
Blog  |  Forum     more >> Archive | Feed | Google's blogs | About
Advertisement

 

This site unofficially covers Google™ and more with some rights reserved. Join our forum!