Google Blogoscoped

Forum

[Meta] Blogoscoped server slow?

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

Friday, April 10, 2009
10 years ago3,046 views

Are the others experiencing a slowness today, I have, tested with two computers.

Philipp Lenssen [PersonRank 10]

10 years ago #

Yes, thanks, I've also noticed this and will call support. Tony also confirmed this.

Philipp Lenssen [PersonRank 10]

10 years ago #

The server has been restarted I believe, I'm interested in feedback how it works now. I will now check some other info. Unfortunately it is still slow for me...

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

There are no Network Timeout errors by browser any more, but the site is remarkable slow. I.e. the response times are high.

Luka [PersonRank 10]

10 years ago #

Slow here in canada too. 2 second loading to have this page up, images are coming long time after the page is loaded

James Xuan [PersonRank 10]

10 years ago #

Seems to be up to speed now. At least where I am.

James Xuan [PersonRank 10]

10 years ago #

Sorry, Hit the submit button to early, I meant to congratulate Philipp on getting things sorted out quickly and that Blogoscoped is back up again! ^.^

Was there any particular reason for the outage?

Philipp Lenssen [PersonRank 10]

10 years ago #

They finally did restart the server, they only restarted the Apache service before despite me asking for a full restart.

Unfortunately, it looks like due to my fault some recent forum member icons might have been lost now.

Fabio [PersonRank 9]

10 years ago #

Google link to Blogoscoped
twitter.com/google/status/1491 ...

RTs
search.twitter.com/search?q=bl ...

TOMHTML [PersonRank 10]

10 years ago #

As Fabio, I also thought this slow time was due to Google's link to blogoscoped on Twitter. But after a little search, I've discovered that "only" 1800 persons came to this site bitly.com/info/33fymW
=> As I use to say: there are more press articles about Twitter than Twitter users...

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

2 seconds was not the delay – it was almost a minute here.

James Xuan [PersonRank 10]

10 years ago #

Yeah same hear, many times my browser timed-out.

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

Thanks for confirming, that was the situation exactly, and then the response times were remarkable high
[Up] blogoscoped.com/forum/153209.h ...

James Xuan [PersonRank 10]

10 years ago #

Yes, exactly that :D

MZaza [PersonRank 10]

10 years ago #

[put at-character here]Philipp
Ask your host if they can move you to a server running LiteSpeed instead of Apache, it's alot faster.

Philipp Lenssen [PersonRank 10]

10 years ago #

(Thanks to Tony for recovering 3 member icons that went lost!)

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

It was slow today too, especially when posting...

James Xuan [PersonRank 10]

10 years ago #

Yup, again I've been getting timeouts but it's not as bad.

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

Probably the issue has been resolved, there is no delays when posting now...

Juha-Matti Laurio [PersonRank 10]

10 years ago #

And thanks for those operations!

This thread is locked as it's old... but you can create a new thread in the forum. 

Forum home

Advertisement

 
Blog  |  Forum     more >> Archive | Feed | Google's blogs | About
Advertisement

 

This site unofficially covers Google™ and more with some rights reserved. Join our forum!